Futsal Mad Maxin kovin komeetta syyskaudella on ollut numero 15, Justus Kunnas. Kunnas on heiluttanut maaliverkkoa 14 kertaa ja kirjannut siihen päälle 5 syöttöpistettä pelaamassaan kymmenessä ottelussaan. 1,9 pisteen keskiarvolla operoiva Kunnas pääsee myös vastustajan ihon alle.

Pelataan Etelä-Pirkanmaan derbyä Valkeakosken Apian liikuntahallissa. Mitalitaistoon povattu vierasjoukkue Leijona Futsal johtaa kahdella maalilla, ja on matkaamassa tärkeään vierasvoittoon. Mad Max onnistuu kaventamaan reilu kymmenen minuuttia ennen loppua onnekkaalla omalla maalilla. Kaksi minuuttia myöhemmin soi jälleen Kasper Kankaan selän takana. Kuten niin usein tällä kaudella, Justus Kunnas painaa pelivälineen pitseihin, minkä jälkeen tuulettaa kädet puuskassa olkapäitään heiluttaen. Vain varmistaakseen kaikkien tietävän, kuka sen maalin teki.

– Se tuuletus on vähän jäänyt päälle. Ei mun tarkoitus ole olla ylimielinen, mutta kyllä mä tiedostan sen tuuletuksen ärsyttävän vastustajia, Kunnas kertoo.

Kunnas teki lopulta ylivoimalla Maxien 3–2 voittomaalin, ja hyvin tärkeät pisteet jäivät Valkeakoskelle.

Osaa tehdä maaleja ja osoittaa sen muille? Yhtymäkohtia löytyy erääseen ruotsalaiseen kesäpalloilijaan.

Mentaalivalmentaja

Kunnasta kiehtoo myös valmentaminen. Liigassa pelaaminen ei kuitenkaan mahdollista täyttä sitoutumista valmennustehtäviin. Hän ei malta olla sivussa, ja kuuluukin Mad Maxin naisten joukkueen valmennusportaaseen henkisenä valmentajana.

– Kokemuksen kautta pyrin pitämään hyvää fiilistä yllä ja auttamaan sitä kautta joukkuetta.

Entä johtuuko tästä yhtymäkohta tämän syksyn hirmuisiin otteisiin?

– Olen aina tykännyt tehdä maaleja, ja tänä vuonna on asiat napsuneet kohdalleen. Yksin näitä pisteitä en kuitenkaan tee, vaan ympärilläni on hyvä joukkue. Kaikki ottelumme olen katsonut ainakin kolmesti läpi, ja miettinyt tilanteita uudestaan. Mitä tein, ja mitä olisin voinut tehdä paremmin. Alkulämmöissä seuraan myös vastustajaa, ja valmistaudun henkisesti tekemään tiettyjä ratkaisuja eri tilanteissa, Kunnas pohjustaa henkistä valmistautumistaan.

”Jos ne näkee, että mulle on käyttöä.”

Vasta 19-vuotias pelaaja, joka takoo maaleja liigan alemman keskikastin joukkueessa on pelaajatyyppinä hyvin harvinainen. Pistepörssin neljäs sija, ja mukana lähes puolissa Mad Maxien maaleissa. Paketti, jota ehkä jossain vaiheessa voitaneen kokeilla myös maajoukkueessa.

– En mä ota siitä paineita. Annan jokaisessa pelissä kaikkeni, ja teen asiat niin hyvin kuin mahdollista. Jos ne näkee (maajoukkueessa), että mulle on käyttöä, olen tietysti otettu. Olisihan se kunnia-asia.

Kunnaksen nuorilla harteilla on levännyt paljon. Mad Max on edelleen kiinni kauden minimitavoitteessaan – pudotuspelipaikassa – mutta viime kauden jälkeen heiltä odotettiin enemmän. Toinen sarjakierros alkaa todella kovalla ohjelmalla, kun PP-70:n jälkeen vastaan tulee Kampuksen Dynamo, Golden Futsal Team ja Someron Voima.

– Onhan se ohjelma heti vuodenvaihteen jälkeen kova. Omalta kohdalta on vielä epäilyksiä pelaamiseen suhteen, koska astun palvelukseen 7. tammikuuta. Tuskin ensimmäisenä viikonloppuna sieltä vapaalle pääsee, Kunnas harmittelee.

Justus Kunnas ei ole vielä maajoukkueessa, mutta Suomea hän puolustaa tammikuun alusta alkaen. Siihen pitäisi yhdistää Mad Maxin hinaaminen pudotuspeleihin. Vastustajien rakkikoira on omilleen uljas rotuyksilö – eräänlainen hurmaava hurtta.

Ps. Futsalmagasinetin sivut hakkeroitiin syksyn aikana. Olemme saaneet vasta nyt takaisin hallintaoikeuden. Olemme pahoillamme hiljaiselostamme.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here