maanantai, heinäkuu 22, 2019
Koti Blogi

Faktat futsalista

Futsalin perusti urheilun professori Juan Carlos Ceriani vuonna 1930 Uruguayssa. Yli-asutuilla kaupungeilla ja jalkapallokenttien puutteella futsal sai suurta vaikutusta heidän jalkapalloa inspiroivaan leikkiinsä pienemmillä pinnoilla. Jokaisella joukkueella on viisi pelaajaa, yksi maalivahti ja neljä pelaajaa.

Muutokset vuosien varrella

Miesten korkein myyntimies SFL on nyt pelattu viideksi vuodeksi. Liiga alkoi kaudella 2014/2015, ja joukkueet muodostivat sen karsintapeleissä. Sitten 16 joukkuetta jaettiin kahteen liigaan. Ne nimettiin SFL Södra ja SFL Norra. Kausi päättyi semifinaaleihin ja lopullinen ottelu...

Magget Pod – liigan syyskierroksen arvio

Magget Podin vieraana on Someron Voiman maalivahti Joonas Puolamäki. Miten SoVon syksy meni, ja miten suomalainen maalivahtipeli on kehittynyt? Jakson toisessa osiossa annetaan arviot ja tuomiot syyskierroksen perusteella. Kuka on alisuorittanut ja kenen toiminta ansaitsee...

Rakkikoira vai hurmaava hurtta?

Futsal Mad Maxin kovin komeetta syyskaudella on ollut numero 15, Justus Kunnas. Kunnas on heiluttanut maaliverkkoa 14 kertaa ja kirjannut siihen päälle 5 syöttöpistettä pelaamassaan kymmenessä ottelussaan. 1,9 pisteen keskiarvolla operoiva Kunnas pääsee myös vastustajan ihon alle.

Futsal ja futis – kaksi aivan eri asiaa

Futsal on palloilulaji, jonka monet yhdistävät mielessään jalkapalloon. Samankaltaisuuksia lajeissa kyllä löytyy, mutta kyseessä on kuitenkin kaksi aivan eri asiaa. Monien ammattipalloilijoiden mielestä lajit kuitenkin tukevat toisiaan. Futsalia pelataan sisätilassa ja kenttä on huomattavasti...

Magget Pod kuudes jakso

Juha ja Mikko ennakoivat alkavia pudotuspelejä, muutaman siirtohuhun siivittämänä sekä miettii, mitkä on Keski-Suomen karsintaderbyn asetelmat.

Magget Pod viides jakso

Mikko ja Juha ottivat keskusteluun Ykkösen ja Liigan loppuhuipennokset, sääntömuutosehdotukset ja Kakkosen nousukarsintafarssit.

Magget Pod neljäs jakso

Magget Podin neljännessä jaksossa jutellaan Ykkösen tulevaisuudesta, Suomen parhaasta futsal-pelaajasta, ja haastatellaan Jukka Kytölää. Studiossa Mikko, Juha ja AJ.

Magget Pod kolmas jakso

Kolmannessa jaksossa Jussi Nyström kertoo toiminnanjohtajan pestistään, Ville Sihvonen maajoukkueen kuulumisista sekä Mikko ja Juha juttelee niitä näitä liigasta.

Magget Pod toinen jakso

Toisessa podissa vieraana 18 vuotta huipputasolla pelannut Marko Laaksonen Someron Voimasta.

Viimeisimmät uutiset

Älä missaa